015 310 88 73

 

Nieuws

Op 1 juli 2018 worden de nieuwe pachtnormen van kracht. De hoogst toelaatbare pachtprijzen voor 2018 zijn weer gepubliceerd conform het pachtprijzenbesluit. De reguliere pachtprijzen dalen in 2018 ten opzichte van 2017. Zo daalt in Westelijk Holland de pachtnorm van € 653 naar € 548 p/ha.

Na tien jaar stilstand is de grondmarkt voor woningbouwlocaties geëxplodeerd en lijkt de crisis definitief vergeten. Door stilstand en een hierna, door lage rentes gestimuleerde, extreme vraag naar woningen is het woningtekort groter dan ooit. Bestaande plannen worden in sneltreinvaart volgebouwd en de zoektocht naar nieuwe woningbouwlocaties is begonnen. Waar liggen de kansen is de vraag.

Het wordt tijd dat vastgoedland Nederland de sloophamer durft op te pakken. In deze tijden van hoogconjunctuur kan en moet eindelijk werk gemaakt worden van de sloop van leegstaande en buiten functie geraakte gebouwen. Dat bevrijdt ons van leegstand, voorkomt toekomstige lasten, geeft inspiratie en nieuwe kansen, en kan de economie een forse impuls geven.

Het was een heerlijk afwisselend 2017. Van het makelen in o.a. glastuinbouwbedrijven en bouwkavels tot taxaties van agrarische bedrijven, nieuwe woonwijken of zelfs kerken. Om niet te vergeten juridisch uitdagende onteigeningszaken en projectontwikkelingsdossiers. Volop leuke uitdagingen die we niet uit de weg gingen, graag laten wij ons in 2018 weer prikkelen. Graag neem ik u mee in vier zaken die ons het meest bijbleven.

Westmaas Makelaardij aangesloten bij VBO BedrijfsmatigWestmaas Makelaardij aangesloten bij SCVMOWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBOWestmaas Makelaardij aangesloten bij FundaWestmaas Makelaardij aangesloten bij VBO Agrarisch Een totaaloverzicht van alle glastuinbouwbedrijven op 1 plaats gebundeld Het Taxatie Management Instituut